Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου 01-09-2019 Δράση Δημιουργώ «Μαστόδοντας - Νεοκαισάρεια»

02/09/2019
Δελτίο Τύπου  01-09-2019  Δράση Δημιουργώ «Μαστόδοντας - Νεοκαισάρεια»
                      Ο  Όμίλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου                  
                                        «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»                                       



Δελτίο Τύπου
Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου "Μαστόδοντας - Νεοκαισάρεια"  σας γνωστοποιεί ότι την Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2019 διοργανώσαμε εκδήλωση στον χώρο του Πλατανόδασους Νεοκαισάρειας με θέμα την Προστασία του  Περιβάλλοντος και την Προώθηση της  Πολιτιστικής Δημιουργίας  στην Μακεδονία και στην Θράκη του προγράμματος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» με την υποστήριξη και την επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης).   
Μία όμορφη εμπειρία η σημερινή. Αφιερωμένη στο Περιβάλλον την Τέχνη και τον Πολιτισμό! Μικροί και μεγάλοι δώσανε το παρόν με ενθουσιασμό, με δημιουργικότητα και προπάντων στέλνουν σε όλους μας το μήνυμα. Το περιβάλλον μπορεί να έχει ένα ποιο καθαρό και ομορφότερο μέλλον για εμάς αλλά κυρίως για τους επόμενους.
Ευχαριστούμε ολόθερμα το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), το Δασαρχείο Πιερίας για την όλη υποστήριξη στην δράση μας και την συμμετοχή του για την όμορφη ξενάγηση στα μυστικά του Πλατανόδασους μέσω  της Δασολόγου Σημέλας Ελευθεριάδου. Τους εκπαιδευτικούς, Παρθένα Σακόγλου, Ελένη Ξενίδου, Παναγιώτα Τσεντίδου, την δασκάλα θεατρικής αγωγής Σταυρούλα Ηλιοπούλου, τις επιχειρήσεις που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια, Δημήτριος Οσιπίδης «Ecosip», Χρήστος Βροντινός «Εταιρεία Βροντινός μηχανήματα, εργαλεία, κ.τ.λ.», τους μικρούς μας φίλους που συνόδευσαν την εκδήλωση με το τραγούδι τους, Κωνσταντίνο Καρυπίδη, Θωμά Θεοχάρη, τα παιδιά που έπαιξαν ένα θεατρικό δρώμενο σχετικό με το περιβάλλον, Νικόλαο Ξενίδης, Μαγδαληνή Καρυπίδου, Παρθένα Καρυπίδου. Την ομάδα φωτογραφίας " Ίριδα" που απαθανάτισε με τον φωτογραφικό της φακό τις στιγμές της εκδήλωσης. Ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους σας. Σήμερα όλοι μαζί νιώσαμε την ελπίδα να ξαναγεννιέται μέσα από την θέληση της ψυχής μας για ένα καλύτερο αύριο! Αυτό που αξίζει σε όλους μας και κυρίως στους επόμενους!!!
Συνεχίζουμε!!!  Σας περιμένουμε την επόμενη Κυριακή στις 08 Σεπτεμβρίου το πρωί στις 11:00 ακριβώς στην κεντρική πλατεία της Νεοκαισάρειας. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί παράλληλα σε δύο φάσεις. Στην πλατεία της Νεοκαισάρειας οι μικροί μας φίλοι με την συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και του καλλιτέχνη Ιορδάνη Ποιμενίδη ειδικού σε δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά θα απασχοληθούν με δράσεις και παιχνίδια σχετικά με την ανακύκλωση. Παράλληλα – ταυτόχρονα για τους μεγαλύτερους φίλους μας, στην αίθουσα του εκθετηρίου του Μαστόδοντα θα αναπτύξουν οι ομιλητές τις θέσεις τους για το  Περιβάλλον.
Ομιλητές στην εκδήλωση είναι:
1. Luis Minguel Thernadez Barrios  Διευθύνων Σύμβουλος της Alter Natura, Διαπιστευμένος Σύμβουλος Αϊφόρου Τοπικής Ανάπτυξης της Ισπανίας. Θα εισηγηθεί με θέμα: Σύγχρονες Τάσεις Τουριστικής Ανάδειξης, Ανάδειξη των Παλαιοντολογικών Ευρημάτων – Η περίπτωση της Ισπανίας (ALTAMIRA).
 2. Στέφανος Καραγιάννης Επίκουρος Καθηγητής Παντείου «Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξης», Δρ Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών. Θα εισηγηθεί με θέμα: Πολιτιστικός Τουρισμός και οι Πολιτιστικές Ενότητες «Οικοτουρισμός».
3. Ευάγγελος Καραβαγγέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού Logistics Κατερίνη, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, θα εισηγηθεί με θέμα: Στρατηγική του Marketing σε σχέση με τον Πολιτιστικό και  Τουριστικό μοχλό Ανάπτυξης.
4. Δαμιανός  Καλπακίδης  Περιβαλλοντολόγος. Θα εισηγηθεί με θέμα το Περιβάλλον και την ανακυκλούμενη οικονομία.
5. Σημέλα Ελευθεριάδου Δασολόγος ως εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πιερίας. Θα εισηγηθεί με θέμα το Δάσος, τα Δασικά οικοσυστήματα και οι κίνδυνοι που τα περιβάλλουν.
6. Στέφανος Καλαϊτζίδης Νομικός.Θα εισηγηθεί με θέμα το την περιβαλλοντική υποβάθμιση και πως μπορεί να προστατευθεί ο πολίτης  νομικά από αυτήν.
7. Ιωάννα Βαστάζου ως Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πιερίας. Θα εισηγηθεί με θέμα τις αρμοδιότητες  της υπηρεσίας της σε θέματα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και πως ο πολίτης μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά στην προστασία του.
8. Τρικαλοπούλου ως  Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας. Θα εισηγηθεί με θέμα τις αρμοδιότητες  της υπηρεσίας της σε θέματα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και πως ο πολίτης μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά στην προστασία του.
9. Δημήτριος Οσιπίδης, Ιδιοκτήτης της εταιρείας ανακύκλωσης Ecosip. Θα ενημερώσει το κοινό για τις δυνατότητες της επιχείρησης του να συνδράμει στην ανακύκλωση των απορριμμάτων. Τα οφέλη που απορρέουν από την ορθή συλλογή και  διαχείριση τους.
10. Γεώργιος Γαζέτης, Ιδιοκτήτης της Εταιρείας Γεώργιος Γαζέτης «ανακύκλωση δομικών υλικών», Θα ενημερώσει το κοινό για τις δυνατότητες της επιχείρησης του να συνδράμει στην ανακύκλωση των δομικών υλικών. Τα οφέλη που απορρέουν από την ορθή συλλογή και  διαχείριση τους.
…και…         
… ακόμη περισσότερες  εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!!!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας