Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Δελτίο Τύπου Δωρεά Φορητού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή από την World Line «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»

Δελτίο Τύπου Δωρεά Φορητού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή από την World Line «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»
Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» υποδέχθηκε σήμερα τον Διευθύνων Σύμβουλο CEO της WorldLine Greece Ιωάννη Κιτιξή προκειμένου να μας παραδώσει ο ίδιος προσωπικά έναν φορητό υπολογιστή ως δωρεά, από την εταιρεία WorldLine για τις ανάγκες της λειτουργία της Μόνιμης Παλαιοντολογικής Έκθεσης του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας. Στην σημερινή επίσκεψη παρευρέθηκε και ο πατέρας του Κωνσταντίνος Κιτιξής. Η συγκεκριμένη εταιρεία αν και είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα και οι υπηρεσίες της χρησιμοποιούνται πολύ συχνά από χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις, εντούτοις δεν είναι πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για την Νο1 εταιρεία αποδοχής και εκκαθάρισης τραπεζικών καρτών στην Ευρώπη η οποία τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποίησε σημαντικές εξαγορές στην Ελλάδα, ευθυγραμμίζοντας τη στρατηγική της για επέκταση με την ανάπτυξη της χώρας. Η αναφορά είναι για τη γαλλική εταιρεία Wolrdline, η οποία έχει παρουσία σε 40 χώρες. Στα πλαίσια της επίσκεψης του CEO της εταιρείας, κου Κιτιξή είχαμε την χαρά και την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε για την Γεωλογική και Παλαιοντολογική ιστορία της Πιερίας και για τα ευρήματα που φιλοξενούμε στους χώρους του Εκθετηρίου. Παράλληλα συζητήσαμε για τους στόχους του ομίλου μας και για τις προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης του γεωπαλαιοντολογικού τουρισμού στην Πιερία ως μια νέα θεματική τουριστική ενότητα. Τόσο ο Όμιλός μας όσο και η εταιρεία WorldLine αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να επενδύσουμε στην ψηφιοποίηση των συναλλαγών, σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο και μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών σε χώρους του Πολιτισμού και στο παραγόμενο Πολιτιστικό Απόθεμα, προς όφελος των επισκεπτών και της κοινωνίας και της λειτουργίας της Μόνιμης Παλαιοντολογικής Έκθεσης. Με μεγάλη μας χαρά σας γνωστοποιούμε ότι σύντομα η Μόνιμη Παλαιοντολογική Έκθεση του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας θα επενδύσει στην χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών φιλικά προς τους χρήστες σε συνεργασία με την εταιρεία WorldLine. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Δελτίο Τύπου Επίσκεψη Δρ Μαρίας Μπουντρογιάννη Μέλος του Μουσείο R.O.M. (Royal Ontario Museum) «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»

Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου Προς: Δημοσιογράφους της Π.Ε. Πιερίας και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ 02/06/2024 Δελτίο Τύπου Επίσκεψη Δρ Μαρίας Μπουντρογιάννη Μέλος του Μουσείο R.O.M. (Royal Ontario Museum) «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»
Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» υποδέχθηκε στην Μόνιμη Παλαιοντολογική Έκθεση του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας το Σάββατο 02 Ιουνίου 2024 την Δρ Μαρία Μπουντρογιάννη. Επισκέφθηκε την Νεοκαισάρεια για να συναντήσει την παιδική της φίλη Κλειώ Τσεντίδου και με αυτήν την αφορμή άδραξε την ευκαιρία να επισκεφθεί και την Μόνιμη Παλαιοντολογική Έκθεση του Μαστόδοντα της Νεοκαισάρειας. Η Δρ Μαρία Μπουντρογιάννη, πρώην μέλος της Περιφεριακής Πολιτικής του Καναδά, υπηρέτησς ως υπουργός Παιδείας, Ιθαγένειας και Μετανάστευσης, Διακυβερνητικών Υποθέσεων και Υπεύθυνη για την Δημοκρατική Ανανέωση το χρονικό διάστημα (1999-2007). Ήταν η συντάκτης του νόμου για την προσβασιμότητα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για το Οντάριο (το AODA). Ένα γεγονός που έκανε το Οντάριο ηγέτη στην προσβασιμότητα εκείνη την εποχή. Από την πολιτική αποχώρησε το 2007 και διορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύντρια του Διοικητικού Συμβουλίου του Βασιλικού Μουσείου του Οντάριο / Royal Ontario Museum (ROM) στο Τορόντο του Καναδά μεταξύ 2007-2011. Μία από τις βασικές της επιδιώξεις ήταν να συγκεντρώσει μαζί με την ομάδα της περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια για την δημιουργία νέων Εκθεσιακών Τμημάτων (γκαλερί) και για τη δημιουργία του Μουσείου. Επιδίωξε επίσης το Μουσείο να είναι απόλυτα προσιτό για άτομα με αναπηρία. Η Δρ. Μπουντρογιάννη διετέλεσε επίσης Κοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο Metropolitan Toronto μεταξύ 2013-2019 και πριν εισέλθει στην πολιτική ήταν επικεφαλής ψυχολόγος του Σχολικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Hamilton Wentworth μεταξύ 1989-1999. Ο Πρόεδρος του Ομίλου μας Σάββας Τσεντίδης, ενημέρωσε την κα Μπουντρογιάννη για τα εκθέματα που φιλοξενεί η Μόνιμη Παλαιοντολογική Έκθεση του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας, κάνοντας παράλληλα και μια μικρή ιστορική αναδρομή στις προσπάθειες που κατέβαλε ο Όμιλός μας και το σύνολο των ανθρώπων και των επιστημόνων που προσέτρεξαν να τις στηρίξουν. Η κα Μπουντρογιάννη μετά το πέρας της παρουσίασης του Εκθετηρίου, τόνισε ότι οι προσπάθειές μας και η λειτουργία του έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν απολύτως θετικά το σύνολο της κοινωνίας. Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός και έχοντας την εμπειρία της διαχείρισης ενός μεγάλου Μουσείου ότι η στήριξη της Τοπικής Κοινωνίας είναι απαραίτητη για να είναι βιώσιμη και επιτυχής η λειτουργία του. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Δελτίο Τύπου Olymbus Adrenaline & Natural Festival «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»

Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου Προς: Δημοσιογράφους της Π.Ε. Πιερίας και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ 28/05/2024 Δελτίο Τύπου Olymbus Adrenaline & Natural Festival «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»
Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» συμμετείχε το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στο Olymbus Adrenaline & Natural Festival το οποίο διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, ο ΠΟΤΑΠ, ο Δήμος Δίου Ολύμπου το τουριστικό γραφείο Open Wise υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. Ο Όμιλός μας είχε την ευκαιρία στα πλαίσια του Φεστιβάλ να παρουσιάσει την Μόνιμη Παλαιοντολογική Έκθεση του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας, να ενημερώσει το κοινό για το παλαιοπεριβάλλον της Πιερίας (χλωρίδα και πανίδα). Επιπλέον μέσα από τις δράσεις για τους μικρούς μας φίλους προσπαθήσαμε μέσω της βιωματικής εμπειρίας – εκπαίδευσης τα μικρά παιδιά να έρθουν σε επαφή με το πολύτιμο έργο των παλαιοντολόγων. Να κάνουν μικρές αλλά όμορφες και σημαντικές ανακαλύψεις και μέσω των ψευδοαπολιθωμάτων να ανακαλύψουν την ίδια τη γνώση. Η δράση που διοργανώσαμε αναλυτικά: 1. Ενημερώσαμε τους επισκέπτες για τα προβοσκιδωτά που έζησαν στην περιοχή μας, συγκριτικά στοιχεία, την μορφολογία των συγκεκριμένων ζώων και τις διαφορές του κάθε είδους από αυτά και ποια ήταν η ανάγκη της διαφοροποίησης του κάθε είδους. Τοποθετήσαμε ειδικούς αμμοδόχους από άμμο της περιοχής της ανασκαφικής θέσης με οπτική το μπάνερ της αναπαράστασης του Ολύμπου όπως ήταν η μορφολογία του πριν από 7.000.000 έτη καθώς και το παλαιοπεριβάλλον με αναπαραστάσεις μαστοδόντων. Οι μικροί μας φίλοι είχαν παράλληλα την δυνατότητα να ζωγραφίσουν, να παίξουν το παιχνίδι τρίλιζα με θέμα «Γίγαντες και τιτάνες της Πιερίας» ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του Φεστιβάλ. Οι μικροί μαθητές είχαν την δυνατότητα με το πέρας της συμμετοχής τους λάμβαναν ως αναμνηστικό την «Βεβαίωση Μικρού Παλαιοντολόγου». Την προσπάθειά μας, στήριξαν τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου μας. Η συμμετοχή των παιδιών και των γονέων τους στις δράσεις μας είχε το χαρακτήρα της ελεύθερης και άνευ κόστους πρόσβαση. Βασική επιδίωξη του Ομίλου μας ήταν να δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες του Φεστιβάλ (μικρούς και μεγάλους) να αποκομίσουν το μέγιστο δυνατό όφελος μέσα από την βιωματική επαφή με την παλαιοντολογία της Πιερίας. Εκφράζουμε προς όλους τους διοργανωτές τα συγχαρητήρια της Διοίκησης του Ομίλου μας για την ευκαιρία που έδωσαν στην Νότια Πιερία, να αναδείξει το συγκριτικά της πλεονεκτήματα τόσο σε εταιρείες και επαγγελματίες του τουρισμού όσο και στους ίδιους τους επισκέπτες. Ευελπιστούμε ότι η συμμετοχή του Ομίλου μας, να απέδωσε ένα ακόμη θετικό λιθαράκι στις προσπάθειες της ανάδειξης του τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος της Πιερίας. Ευχαριστούμε ολόθερμα όλους τους διοργανωτές για την ευκαιρία να συμμετάσχει και ο Όμιλός μας σε αυτή την προσπάθεια. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Δελτίο Τύπου Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»

Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου Προς: Δημοσιογράφους της Π.Ε. Πιερίας και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ 20/05/2024 Δελτίο Τύπου Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»
Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» πραγματοποίησε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 εκδήλωση αφιερωμένη στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου στην Νεοκαισάρεια. Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων για το έτος 2024 είναι αφιερωμένη «Μουσεία για την Κοινωνία, Εκπαίδευση και την Έρευνα». Παράλληλα κλείσαμε δέκα χρόνια από την ανακάλυψη των πρώτων απολιθωμένων θραυσμάτων των οστών του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας. Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Σάββας Τσεντίδης παρουσίασε στους παρευρισκόμενους σημαντικά στοιχεία του ιστορικού της διαδρομής της ανακάλυψης καθώς και την βασική στόχευση της επόμενης ημέρας με θέμα: «Από την Ανακάλυψη στην Ανάδειξη του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας». Την επίδραση που μπορεί να έχει στην οικονομική ανάπτυξη της Πιερίας και του τουρισμού. Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της συνεχούς υποστήριξης που έλαβε αυτή η προσπάθεια από μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, της επιστημονικής κοινότητας και των Τοπικών Αρχών. Η ομότιμος Καθηγήτρια Παλαιοντολογίας Α.Π.Θ. κ. Ευαγγελία Τσουκαλά στην εισήγησή της «10 Χρόνια, η Παλαιοντολογία στην Πιερία» αναφέρθηκε σε όλες τις ανασκαφικές περιόδους που πραγματοποιήθηκαν από το 2014 ως τώρα και για τη σπουδαιότητα των ευρημάτων του Μαστοδόντα, 7.000.000 ετών και του Εκθετηρίου του Μαστοδόντα για τη Νεοκαισάρεια, την Πιερία αλλά και για όλη την Ελλάδα ευχαρίστησε το σύνολο των επιστημόνων και όσων συνέδραμαν σε όλη αυτή την διαδρομή. Ο ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας Α.Π.Θ. κ. Σπυρίδων Παυλίδης στην εισήγησή του αναφέρθηκε για τα «Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Κοινωνία» και η Δρ. Γεωλογίας κ. Ζωή Πανταζοπούλου «Από την εύρεση στην προβολή της Γεωλογικής Κληρονομιάς» καθώς για την επίδραση και το θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Κατερίνης με νέους ταλαντούχους μουσικούς, τη Διευθύντρια του Ωδείου, Μπέττυ Τσομίδου και τον μουσικό-δάσκαλο μουσικής, Παναγιώτη Λιμπανοβνό. Οφείλουμε να τονίσουμε το εξαιρετικό έργο που γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο καθώς και την συμβολή που έχει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος, ο οποίος απεύθυνε έναν χαιρετισμό, εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας κ. Σπύρου Κουλκουδίνα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού και αναπληρώτρια Δημάρχου Δήμου Κατερίνης κ. Ελίνα Διαμαντοπούλου η οποία απεύθυνε έναν χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης κ. Μιχαήλ Γεωργιάδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Πιερίας κ. Χρυσαυγή Δριστά, ο Πρόεδρος Κοινότητας Νεοκαισάρειας κ. Ιάσων Παρλαπάνης, ο Διευθυντής του Logic Μουσείου Τεχνολογίας του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics καθηγητής κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου και ο καθηγητής κ. Χρήστος Πετούσης, ο Διευθυντής του 2ου Δηµοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Νίκος Ναχόπουλος και πολύς κόσμος. Στην εκδήλωση παρέστη και ο κος Βασίλειος Μακρίδης βασικός συνεργάτης της ανασκαφικής ομάδας της κας Ευαγγελίας Τσουκαλά, ο οποίος συνέδραμε τα μέγιστα σε όλες τις ανασκαφικές δράσεις στην Νεοκαισάρεια στην συντήρηση των απολιθωμάτων και στην τοποθέτησή τους στο Εκθετήριο. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν στον αύλιο χώρο της αίθουσας την όμορφη βραδιά με κρασί της Πιερικής γης και εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες της Νεοκαισάρειας. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Συνολικές προβολές σελίδας