Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Δελτίο Τύπου Επίσκεψη της Βουλεύτριας Πιερίας Μπέτης Σκούφα στο Εκθετήριο «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»

 






Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου                     Προς: Δημοσιογράφους της Π.Ε. Πιερίας και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

«ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»

ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ

09/04/2022

Δελτίο Τύπου

 Επίσκεψη της Βουλεύτριας Πιερίας Μπέττυς Σκούφα

στο Εκθετήριο «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»


Το Σάββατο 09 Απριλίου 2022 ο Όμιλός μας υποδέχθηκε στα πλαίσια της ενημέρωσης των φορέων της πόλης μας για το Εκθετήριο του «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑ», την Βουλεύτρια Πιερίας κα Μπέττυ Σκούφα, η οποία συνοδευόταν από τον συνεργάτη της κο Νικόλαο Ορνιθόπουλο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τους χώρους του Εκθετηρίου και τα εκθέματα του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας. Η κα Μπέττυ Σκούφα ενημερώθηκε από τα μέλη του Ομίλου μας για τις ενέργειες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι ερευνητικές εργασίες του από τους Γεωλόγους – Παλαιοντολόγους καθηγητές του Α.Π.Θ. Δρ Δημήτριο Κωστόπουλο, Δρ Ευαγγελία Τσουκαλά και την επιστημονική τους ομάδα,  καθώς και οι εργασίες για την ολοκλήρωση του Εκθετηρίου. Για την συνεργασία και την συνεχόμενη υποστήριξη που έχουμε με το Τμήμα Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ. καθώς και από ομάδα παλαιοντολόγων από το εξωτερικό. Για την αναγνώριση του Εκθετηρίου μας από το μουσείο της Γεωλογίας του Α.Π.Θ. «ΓΕ.ΠΑ.ΠΑΛ» ως Περιφερειακής Μονάδας του.  Για τις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια με κορυφαίους παλαιοντολόγους ανά τον κόσμο, εκ των οποίων τον κο Dick Mol και Remie Bakker. Τις γνωστοποιήσαμε επίσης ότι εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου 2022 θα πραγματοποιηθούν νέες έρευνες από την επιστημονική ομάδα του Α.Π.Θ. σε νέα θέση που έχει ήδη εντοπιστεί.

Παρουσιάσαμε επίσης τον υπό κατασκευή πολυχώρο «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» που θα λειτουργεί ως έδρα του Ομίλου μας αλλά και επικουρικά στο Εκθετήριο του «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑ».

Συζητήσαμε για τον σχεδιασμό και τα βήματα που θα ακολουθήσουμε έως και την λειτουργία του Εκθετηρίου. Τις προοπτικές που διανοίγονται για όλη την Πιερία με την ανάπτυξη μιας νέας Τουριστικής Θεματικής Ενότητας, αυτήν της Γεωπαλαιοντολογίας και της Γεωμυθολογίας. Για την δυνατότητα ανάπτυξης δικτύωσης με αντίστοιχα εκθετήρια σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της  Βόρειας Ελλάδας αλλά και γενικότερα με το παγκόσμιο δίκτυο της Γεωπαλαιοντολογίας. Αναφερθήκαμε στις πρακτικές που ακολουθήθηκαν από άλλες χώρες στην δημιουργία Κέντρων Φυσικής Ιστορίας και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν στην ανάπτυξη των τοπικών δήμων και κοινοτήτων. Για την δυνατότητα που θα έχει από εδώ και στο εξής η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Νομού μας, να αντλήσει γνώση και βιωματικές  εμπειρίες, μέσα από την επίσκεψη στον χώρο του Εκθετηρίου.

Η κα Μπέττυ Σκούφα εξέφρασε την ικανοποίηση της από το τελικό αποτέλεσμα. Τόνισε ότι το Εκθετήριο του Μαστόδοντα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας νέας τουριστικής θεματικής ενότητας λειτουργώντας ουσιαστικά ως ένα επιπλέον συστατικό στο «storytelling» που επιδιώκουν οι φορείς του Τουρισμού του Νομού μας να δημιουργήσουν. Επαίνεσε την υπομονή και την επιμονή όλων όσων συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση της περάτωσης του Εκθετηρίου.  Ότι είναι απαραίτητη η συμβολή όλων των αρμόδιων φορέων της πόλης μας προκειμένου να δημιουργηθούν μεγαλύτερες εγκαταστάσεις για να φιλοξενούν τα παλαιοντολογικά ευρήματα. Ανέφερε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειές μας, προκειμένου να συμβάλει στην υλοποίηση ενός Κέντρου Φυσικής Ιστορίας -  Γεωλογίας Παλαιοντολογίας στην περιοχή της Νεοκαισάρειας.

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη της κας Μπέττυς Σκούφα στο Εκθετήριο του Μαστόδοντα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας