Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου Επίσκεψη του Dr Παλαιοντολογίας Florian Fladerer στο Εκθετήριο του «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»

Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» Προς: Δημοσιογράφους της Π.Ε. Πιερίας και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ 02/09/2023 Δελτίο Τύπου Επίσκεψη του Dr Παλαιοντολογίας Florian Fladerer στο Εκθετήριου του «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»
Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» σήμερα υποδέχθηκε στο Εκθετήριο τον Dr Παλαιοντολογίας Florian Fladerer του University of Vienna | UniWien · Institut für Paläontologie Mag. Dr. Κατά την επίσκεψή του στο χώρο ενημερώθηκε από την Καθηγήτρια Δρ Παλαιοντολογίας Ευαγγελία Τσουκαλά για τα εκθέματα καθώς και για το σύνολο της προσπάθειας που έχει προηγηθεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές, η συντήρηση των απολιθωμάτων και η δημιουργία του Εκθετηρίου. Ο κος Fladerer δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επιστημονικό έργο της συντήρησης των απολιθωμάτων, του σχεδιασμού των χώρων που τους φιλοξενούν καθώς και από την ορθή παρουσίαση των εκθεμάτων. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει το σύνολο της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής του Νομού Πιερίας και όχι μόνον. Στην δυνατότητα που έχουν οι επισκέπτες να θαυμάσουν τα εκθέματα στο χώρο που βρέθηκαν, καθώς επίσης και να αποτελέσει εργαλείο μάθησης και κατανόησης πολυποίκιλων επιστημονικών γνώσεων μέσα από μια ευχάριστη επίσκεψη. Αποτελεί ευκαιρία για τον εκάστοτε επισκέπτη, μέσα από μια βιωματική επίσκεψη να κατανοήσει φαινόμενα που μας απασχολούν και είναι άκρως επίκαιρα σήμερα όπως η κλιματική αλλαγή. Για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα του κλάδου της Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας η Βόρεια Ελλάδα και το παλαιοπεριβάλλον της αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία ενδιαφέροντός της. Διότι τα ευρήματα των ανασκαφών σε διάφορες θέσεις και σε βάθος χρόνου αποκάλυψαν το εύρος της βιοποικιλότητας της χλωρίδας και της πανίδας του παλαιοπεριβάλλοντος της. Με βάση τα παραπάνω συζητήσαμε για την ευκαιρία που δίδεται μέσα από αντίστοιχες επισκέψεις επιστημόνων, να αναπτυχθούν συνέργειες και συνεργασίες με αντίστοιχους οργανισμούς του εξωτερικού. Ευελπιστούμε ότι θα μας δοθεί μελλοντικά η δυνατότητα να αναπτύξουμε συνέργειες με σκοπό την ανάπτυξη δικτύωσης και με ιδρύματα του εξωτερικού. Διότι αυτή η προοπτική αποτελούσε και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του σχεδιασμού του Ομίλου μας. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:
Με Εκτίμηση Το Δ.Σ. Όμιλος Φίλων της Φύσης & του Ανθρώπου «Μαστόδοντας - Νεοκαισάρεια» Τηλ. Επικοινωνίας: 6948801975 www.mastodontas.gr mastodontas.blogspot.gr Email: mastodontas2014@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας