Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Δελτίο Τύπου Επίσκεψη του Βουλευτή Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκου στο Εκθετήριο

 








Ο Όμίλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου                     Προς: Δημοσιογράφους της Π.Ε. Πιερίας και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

«ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»

ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ

12/03/2022

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη του Βουλευτή Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκου στο Εκθετήριο

«ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»


Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «Μαστόδοντας – Νεοκαισάρεια»  είχε την τιμή σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 να φιλοξενήσει τον Βουλευτή Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκο στο Εκθετήριο του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας.

Παρουσιάσαμε τα παλαιοντολογικά εκθέματα καθώς και τους χώρους του Εκθετηρίου. Ο κος Μπαραλιάκος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τους χώρους του Εκθετηρίου, τις προοπτικές που διανοίγονται για την τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα για την Πιερία. Αναφέρθηκε στην δυναμική της Πιερίας να φιλοξενεί τουρίστες 365 ημέρες το χρόνο, στην πρότασή του για την δημιουργία του «ημερολογίου Πιερία 365» και πρότεινε να ενταχθεί σε αυτό το Εκθετήριο του Μαστόδοντα. Στάθηκε στο γεγονός ότι μπορούμε στοχεύοντας οργανωμένα μέσα από ολοκληρωμένες συνεργασίες  με όσους επιχειρούν στον τουρισμό τον θερινό ή τον χειμερινό, να δημιουργήσουμε μια νέα τουριστική θεματική ενότητα για την Πιερία. Αυτήν της γεωπαλαιοντολογικής θεματικής τουριστικής ενότητας καθώς ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να αποτελέσει την αρχή για αυτό. Αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες της  εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας της Πιερίας να αποκομίσει μοναδικές εμπειρίες γνώσης,  τόσο για την παλαιοντολογική ιστορία  όσο και για την γεωλογική και φυσική ιστορία του τόπου μας.

Ο Όμιλός μας ευχαριστεί τον κο Μπαραλιάκο για την συνεχόμενη στήριξη των προσπαθειών μας σε όλη αυτήν την διαδρομή. Από το 2014 όταν και βρέθηκαν τα πρώτα παλαιοντολογικά ευρήματα έως και σήμερα.

Σύντομα ευελπιστούμε να είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε το ευρύτερο κοινό στους χώρους του Εκθετηρίου.

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του Βουλευτή στο Εκθετήριο του Μαστόδοντα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας