Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Δελτίο Τύπου Επίσκεψη του Επιμελητηρίου Πιερίας στο Εκθετήριο του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας

 


Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου                     Προς: Δημοσιογράφους της Π.Ε. Πιερίας και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

«ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»

ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ

27/03/2022

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη του Επιμελητηρίου Πιερίας στο Εκθετήριο του

Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας


.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 ο Όμιλός μας, υποδέχθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των φορέων της πόλης μας στο Εκθετήριο του «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑ», τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος συνοδευόταν από την Α’ Αντιπρόεδρο κα. Σταματία Βελώνη, την Οικονομική Επόπτη κα. Χάιδω Παπαχατζή, το μέλος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνου Μαυρίδη και την Υπεύθυνη Επικοινωνίας κα. Τζένη Χ. Κωτίκα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους είχαν την ευκαιρία να τους παρουσιάσουμε τους χώρους του Εκθετηρίου και τα εκθέματα του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας. Για την συνεργασία και την συνεχόμενη υποστήριξη που έχουμε με το Τμήμα Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ. καθώς και από ομάδα παλαιοντολόγων από το εξωτερικό. Για την αναγνώριση του Εκθετηρίου μας από το μουσείο της Γεωλογίας του Α.Π.Θ. «ΓΕ.ΠΑ.ΠΑΛ» ως Περιφερειακής Μονάδας.  Για τις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια με κορυφαίους παλαιοντολόγους ανά τον κόσμο. Για την ένταξη μιας νέας τουριστικής θεματικής ενότητας, αυτήν της γεωπαλαιοντολογίας στις ήδη αναπτυγμένες θεματικές ενότητες του τουρισμού του Νομού μας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. στην συζήτηση που ακολούθησε της επίσκεψής τους, δήλωσαν ότι στηρίζουν την προσπάθεια που έχει γίνει έως σήμερα. Πιστεύουν ότι το Εκθετήριο μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη μας και μοχλός ανάπτυξης τόσο για την τοπική κοινωνία όσο  και για την επιχειρηματικότητα. Βασική προϋπόθεση για αυτό όπως τόνισαν, είναι να το αγκαλιάσουν όλοι οι κρατικοί φορείς της πόλης μας και να στηρίξουν το εγχείρημα θεσμικά και οικονομικά, ούτως ώστε από όραμα να γίνει πράξη και να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στον τόπο μας. Κλείνοντας μας επισήμαναν ότι το Επιμελητήριο Πιερίας θα χρηματοδοτήσει την εκτύπωση του εντύπου «επισκέπτη» του Εκθετηρίου. Πέραν αυτού θα συνεχίσει να συμβάλει στην στήριξη της λειτουργίας του Εκθετηρίου και άμεσα αλλά και μελλοντικά και θα το εντάξει στην εκστρατεία προβολής των σημείων αναφοράς του τόπου μας.

Το Εκθετήριο για το επόμενο χρονικό διάστημα θα υποδέχεται μόνο φορείς της πόλης μας προκειμένου να τους ενημερώσει διεξοδικά για τους στόχους και τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων μας. Ο βασικότερος στόχος μας είναι μέσα από την εμπειρία της επίσκεψης να έχουν  την ευκαιρία να καταθέσουν όλοι οι φορείς τις προτάσεις τους, προκειμένου η λειτουργία του Εκθετηρίου να είναι εποικοδομητική για το σύνολο της κοινωνίας.

Τα μέλη του Ομίλου μας και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς όλους όσους στάθηκαν αρωγοί  και εμπιστεύθηκαν τις προσπάθειές μας στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα ο Όμιλός  μας θα στηρίξει τις προσπάθειες των επιστημόνων στις έρευνες για τον εντοπισμό νέων ευρημάτων, σε νέα θέση πλησίον του αστικού ιστού της Νεοκαισάρειας. Έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου του 2022.

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη στο Εκθετήριο του Μαστόδοντα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας