Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Δελτίο Τύπου Επίσκεψη του Προέδρου του Δ.Σ. του Δήμου Κατερίνης Θεοφάνη Τερζόπουλου και της Αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίας Τερζίδου στο Εκθετήριο του «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»

 


Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου                     Προς: Δημοσιογράφους       της Π.Ε. Πιερίας και Μέσα     Μαζικής Ενημέρωσης

«ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»

ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ

21/03/2022

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη του Προέδρου του Δ.Σ. του Δήμου Κατερίνης Θεοφάνη Τερζόπουλου και της Αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίας Τερζίδου        στο Εκθετήριο του «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»


Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 ο Όμιλός μας υποδέχθηκε στα πλαίσια της ενημέρωσης των φορέων της πόλης μας για το Εκθετήριο του «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑ», τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Θεοφάνη Τερζόπουλο ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης Μαρία Τερζίδου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τους χώρους του Εκθετηρίου και τα εκθέματα του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας. Ενημερώθηκαν από τα μέλη του Ομίλου μας για τις ενέργειες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθεί η έκθεση. Για την συνεργασία και την συνεχόμενη υποστήριξη που έχουμε με το Τμήμα Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ. καθώς και από ομάδα παλαιοντολόγων από το εξωτερικό. Για την αναγνώριση του Εκθετηρίου μας από το μουσείο της Γεωλογίας του Α.Π.Θ. «ΓΕ.ΠΑ.ΠΑΛ» ως Περιφερειακής Μονάδας.  Για τις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια με κορυφαίους παλαιοντολόγους ανά τον κόσμο.

Συζητήσαμε για τον σχεδιασμό και τα βήματα που θα ακολουθήσουμε έως και την περάτωση του Εκθετηρίου. Τις προοπτικές που διανοίγονται για όλη την Πιερία με την ανάπτυξη μιας νέας Τουριστικής Θεματικής Ενότητας, αυτήν της Γεωπαλαιοντολογίας. Για την δυνατότητα ανάπτυξης δικτύωσης με αντίστοιχα εκθετήρια σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας καθώς και την δημιουργία γεωπαλαιοντολογικών διαδρομών. Αναφερθήκαμε στις πρακτικές που ακολουθήθηκαν από άλλες χώρες στην δημιουργία Κέντρων Φυσικής Ιστορίας και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν στην ανάπτυξη των τοπικών δήμων και κοινοτήτων. Για την δυνατότητα που θα έχει από εδώ και πέρα η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Νομού μας να αντλήσει γνώση και εμπειρίες μέσα από την επίσκεψη στον χώρο του Εκθετηρίου.

Εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από το τελικό αποτέλεσμα. Ο Κος Τερζόπουλος δήλωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειές μας για την λειτουργία του Εκθετηρίου προκειμένου να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη της Κατερίνης.  Η Κα Τερζίδου αναφέρθηκε στις προοπτικές του Εκθετηρίου να συμβάλει στην Τουριστική Βιομηχανία της πόλης μας. Τόνισαν ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή αγκάλιασε αμέσως την προσπάθεια της δημιουργίας του και αισθάνονται δικαιωμένοι από αυτήν την επιλογή. Τέλος μας γνωστοποίησαν ότι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό όφελος για την τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα για το σύνολο των συμπολιτών μας.

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη στο Εκθετήριο του Μαστόδοντα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας